Kansli: 063-77 93 90 Restaurang: 063-77 93 93 kansli@sbgk.nu

På lördag skiftar vi färg, från rött till GRÖNT på vårt trafikljus och öppnar banan för säsongen.


Här kommer ett lite längre infobrev, så sätt er bekvämt, kanske med något gott i handen, för vi ser vänligen att ni tar er tid att läsa, så ni vet vad som gäller och vi får färre frågetecken.

Då vi vill minimera rörelse inne i kansliet, samt för att vi inte är fullbemannad med personal denna helg så har vi öppnat upp för betalning av säsongsavgiften via ”min golf” igen. Så ni som ännu inte har betalat in er spel/medlemsavgift kan göra det där, då ska ni bli automatiskt aktiverad. Betalar du via pappersfakturan och vill ut och spela i helgen bör det göras snarast då det sker manuell aktivering samt att aktiveringen endast kan göras när betalningen har kommit in till oss.
Vi ger er tipset att ladda ner någon app, exempelvis ”min golf bokning” eller ”on tag scorekort” där du kan föra scorekort, ankomstanmäla dig osv. Vår terminal hittar du i boden till vänster om första tee där du också kan utföra dina ärenden. För att komma in i terminalen loggar du in med ditt golfid samt lösenord, så se till att uppdatera dig med vilket lösenord du har.

Tidsbokningen öppnar upp imorgon fredag.

Covidsituationen:
Vi vill att vi tillsammans fortsätter att vara bra på det vi är bäst på och det är att visa hänsyn till varandra. Det innebär att du som vistas på anläggningen är frisk, håller avstånd och har god handhygien. Handdesinfektionsmedel finns lite här och var samt att vi ber er följa de markeringar som finns. Glöm ej, vi har alla ett personligt ansvarstagande.
Angående banan:
-Vi öppnar med 15st ordinarie greener. Hål 1, 9 och 13 spelas med provisoriska greener till en början.

-Det råder allmän försiktighet

– Golfbilar/ golfmopeder får EJ köras på banan nu till en början. Men det är inte långt borta

– Teekulorna kommer att stå framför tee

– Vattning kan ske under dagtid så, se upp J

-Viktigt är att ni lägger tillbaka uppslagna torvor och nedslagsmärken, vilket naturligtvis ALLTID gäller

– Låt flaggan sitta kvar i hålet. Skumgummi finns i hålkopparna vilket gör att bollen kommer högre upp så attni lättare når den.

– Det kommer inte att vara krattor i bunkrarna. Det betyder att bunkrar inte kommer vara lika jämna som när det finns krattor på banan. En spelare vars boll ligger i en bunker får utan plikt placera en boll i bunkern inom en klubblängd från den ursprungliga bollens läge, dock ej närmare hål. Spelaren som befunnit sig i bunkern jämnar ut sanden med sin fot eller en klubba.

Det är lägesförbättring på hela banan

Korthålsbana:
Är Ej öppen för golfspel ännu, dock kan frisbeegolf samt footgolf spelas.


Restaurangen
I helgen kommer det finnas lättare förtäring på restaurangen, såsom korv med bröd, macka, någon gosak, godis, glass, läsk och kaffe. Luncherna hoppas vi kunna starta med på onsdag den 3 juni.I restaurangen är det extra viktigt att du håller avstånd.
Eftersom det är en trängre passage vid kassan så kommer vi prova med att göra det enkelriktat. Det låter kanske litekonstigt men följ markeringarna som finns så kommer det gå galant.

Vi har glesat lite mellan borden samt tagit bort stolar så att ni sitter färre vid varje bord. Sitt utomhus i den mån det går.

Kansliet
Då vi inte är fullbemannad med personal denna helg så skrivs kansliets öppettider ut för varje dag, men det finns alltid någon på plats som vill hjälpa dig.
Vill du förändra ditt medlemsskap så kan vi tyvärr inte garantera att det går att ordna under helgen.

(Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter utifrån Covid-19 kommer läggas ut separat)

Och ännu en gång, glöm ej att göra det ni är bäst på, visa hänsyn till varandra, var snälla med varandra och hjälp varandra så blir detta den bästa golfsäsongen någonsin.

Hjärtligt välkommen önskar Erica och Pontus med personal